PCO/PCOS: Er du træt af frustrationerne?

Få den hjælp, du fortjener med enkle livsstilsændringer. Din vej til et bedre velvære starter her.

Få en gratis prøvetime

Hvad er PCO og PCOS?

PCOS er en hormonel forstyrrelse, som ses hos 10-15% af alle kvinder. PCOS kan føre til overvægt, livsstilssygdomme og ufrivillig barnløshed. Navnet PCOS står for polycystisk ovariesyndrom, som oversat betyder, at der er vandcyster eller blærer på æggestokkende. Ordet syndrom benyttes, når der kan være flere forskellige symptomer tilstede samtidig.

PCO og PCOS symptomer– Hvad er symptomerne på PCO/PCOS?

Hvis du har PCO eller PCOS, kan der være forskellige symptomer til stede. Symptomerne vil ofte variere fra kvinde til kvinde. Desværre oplever mange kvinder i den fødedygtige alder nedsat fertilitet. Her kan du se forskellige symptomer og sygdomsrisici ved PCO/PCOS:

 • Overvægt og fedme, med tendens til æblefacon
 • Nedsat fertilitet og ufrivillig barnløshed
 • Uren hud og øget behåring, grundet forhøjede niveauer af mandligt hormon
 • Hjerte-kar-sygdom og type 2 diabetes, er en øget risiko ved PCOS

Diætist til behandling af PCO/PCOS– Kan man behandle PCO og PCOS?

Hos mange kvinder med PCO og PCOS, er den bedste behandling et vægttab gennem den rette sammensætning af kost og motion. Vægttab, kostændringer og træning kan vise positive resultater og vil i mange tilfælde gøre både ægløsning og menstruation langt mere regelmæssig.

 • Vægttab gennem de rette kostændringer og motion
 • Selv mindre vægttab på 5-10% kan bedre hormoner og øge fertiliteten
 • En sundere livsstil reducerer risikoen for livsstilssygdomme
 • Livsstilsændring er nødvendig for vedvarende effekt

Din personlig træner er også diætist og vanecoach

Du får mere end bare en personlig træner. Din træner nemlig også veluddannet diætist og vanecoach. Det betyder, at du kan få en evidensbaseret kostvejledning, du kan stole på. Med vanecoaching hjælper vi dig med at indarbejde nye vaner, der er holdbare, og du kan tage med dig resten af livet.

Da vi er diætister kan du få tilskud igennem din sundhedsforsikring og sygeforsikringen Danmark. Tag eventuelt kontakt til os, for at høre om du kan få tilskud.

 

Overvind PCO og PCOS– Michelle's rejse til en sundere livsstil

Det kan være svært at komme PCO og PCOS til livs, men det er heldigvis ikke umuligt. I videoen kan du se Michelles historie, der fortæller om hendes forløb, og hvordan hun fik en sundere og stærkere krop, og tabte 40 kg. Vi står også klar til at hjælpe dig, med en effektiv tilgang til kost og træning, der får dig i mål!

Hvordan fungerer PCO og PCOS behandlingsforløb?

Klik på videoen og lær mere om, hvordan vores forløb til behandling af PCO og PCOS fungerer.

Det får du altid med i vores forløb

1) Indledende samtale

Dit forløb starter altid med en hel times samtale, hvor vi taler om dine mål, udfordringer og forventninger til dit forløb med type 2 diabetes. Samtidig er det vigtigt, at vi forstår hvem du er. Derfor bruger vi meget tid på at dykke ned i dit liv og din hverdag, så vi forstår dine behov og kan sammensætte et forløb der er 100% tilpasset dig.

Til samtalen laver vi en personlig plan, der er realisitsk og passer til din hverdag, så du har de bedste forudsætninger for at få succes med dit forløb.

2) Personlig kostplan

En kostplan hos Knaap er ikke som de sædvanlige kostplaner, du kender. Med udgangspunkt i vores indledende samtale, har vi en god forståelse for, hvordan du gerne vil leve dit liv. Derfor er din plan sammensat, så den imødekomme din mål, men også så den passer til dine unikke behov. Den er sammensat til at hænge sammen med din hverdag, så det bliver nemt og overskueligt at følge. Samtidig skal du hverken tælle kalorier, eller veje din mad.

Faktisk vil vi gerne vise dig en tilgang, hvor du kan fortsætte med at spise helt almindelig mad, hvor der også er plads til at leve. Hvis det skal være holdbart, skal du ikke skære alt fra – i stedet hjælper vi dig med at skabe en fornuftig struktur, der passer til dine mål. Planen går hånd i hånd med vanecoaching, så du får en masse gode værktøjer, du kan benytte i dagligdagen.

Når du først har fået ændret på dine vaner, og du trives med de ting du gør, er det automatisk også noget, du har lyst til at fortsætte med. Det er hele målet med et forløb hos Knaap.

3) Personlig træning i dit eget private træningsrum

Alle dine træningstimer foregår i rolige rammer i vores private centrr. Her vil du få personlig træning, i dit helt eget private træningsrum, uden forstyrrelser fra andre. Vi har valgt at gøre det sådan, så der er 100% fokus på dig igennem hele din træning. Her vil du lære at træne korrekt, så du får det maksimale ud af din træning. Du lærer en masse effektive øvelser og teknikker, der passer til din krop. Hvis du vil læse mere om personlig træning hos Knaap, kan du trykke her.

Du kan frit vælge imellem vores centre, som er ligger i Valby og på Østerbro.

4) Ugentlig måling, kostvejledning og vanecoaching

Vi holder en ugentlig samtale, hvor du får en fuld kropsanalyse og måler dine fremskridt. Her sætter vi hele tiden nye mål, så du skaber resultater og holder dig motiveret. Herudover taler vi om hvordan ugen er gået, og introducerer nye værktøjer, som du kan øve dig på derhjemme. Din personlige træner er også vanecoach, som løbende hjælper dig med at skabe holdbare sunde vaner, et skridt ad gangen.

Du kan læse mere om, hvordan vanecoaching fungerer hos Knaap, ved at trykke her.

5) Personlig træner, diætist og vanecoaching i én

Hos Knaap går vi op i høj faglighed. Din træner er altid veluddannet i personlig træning, ernæring, sundhed og vaneændringer. Derfor får du en personlig træner, der kan hjælpe dig med alle de vigtige aspekter af sundhed, så dit personlige træningsforløb ikke bare bliver et quickfix, men noget du kan tage med dig, resten af livet.

Privat træningsrum– Vi skaber trygge rammer til dit forløb med type 2 diabetes

I et træningsforløb får du din helt egen personlige træner i vores private træningsrum, uden andre til stede samtidig. Her tilpasser vi en effektiv træning dit niveau og finder de helt rigtige øvelser, der passer til dig.

Ved at træne helt uforstyrret, er der 100% fokus på dig og ro til at fokusere på at gøre træningen motiverende og sjov, så du når i mål med dit vægttab. Vi lærer dig, hvordan du skal træne effektivt, og giver dig den helt rette viden og motivation til at fortsætte videre på egen hånd.

Du kan vælge at have din personlig træning i en af vores træningscentre på Østerbro eller i Valby.

 • Træn 1-til-1 med din personlige træner, uden andre til stede samtidig
 • Få træningen personligt tilpasset dit niveau og dine behov
 • Lær at træne effektivt og teknisk korrekt, så du undgår skader
 • Få værktøjer, viden og motivation til, at fortsætte på egen hånd

Hvad kan du opnå med et PCO og PCOS behandlingsforløb hos os?

Vi vil gerne vise dig, hvordan du får succes med dit vægttab og kommer din PCO/PCOS til livs. I vores forløb får du mere ud af det, end bare et vægttab. Med et vægttabsforløb hos os kan du opnå et holdbart vægttab, få en stærkere krop, en sundere livsstil og et højt selvværd. Start din sundhedsrejse med en gratis prøvetime.

Holdbart vægttab

Holdbart vægttab

Vi sammensætter dit vægttabsforløb med en klar målsætning om, at det skal holde resten af dit liv.

Stærkere krop kombineret med tab af vægt

Stærkere krop

Gennem effektiv og målrettet personlig træning, kommer du i dit livs form og får en sund og stærk krop.

Få en sundere livsstil med kostvejledning af diætist

Sundere livsstil

Vi kostvejleder og coacher dig, så du får sunde vaner og en livsstil i sund balance med din hverdag.

Et sundt vægttab giver mere energi og bedre livskvalitet

Højt selvværd

Ved et vægttab og en sundere livsstil, får du markant mere energi, overskud og livskvalitet.

Spar 25%– Træn med en ven og spar penge

Træn med en ven og nå jeres mål med en effektiv tilgang til kost og træning, der passer til jeres behov og ønsker.

Selvom I træner sammen, får I hver jeres helt egen kostplan og eget træningsprogram. Start jeres træning sammen nu og spar 25% hver!

Få tilskud til diætist gennem sundhedsforsikringen

Er du medlem af Danmark eller har du en sundhedsforsikring, så kan få dækket dele af dit forløb hos os. Kontakter os gerne for at høre mere.

Vores klienters inspirerende rejse mod et sundere liv

Se vores klienters flotte resultater før og efter deres personlige træningsforløb.

Mærk efter om en personlig træner er noget for dig?– Book en gratis prøvetime inden du beslutter dig

Vi forstår, at det kan være et stort skridt at få en personlig træner og diætist.

Start med en gratis og helt uforpligtende prøvetime, så du kan møde din personlige træner, høre mere om forløbet og finde ud af, om det er det helt rigtige for dig.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Klik på nedenstående afsnit for at læse mere om hvert punkt.

Hvordan bliver man tjekket for PCO og PCOS?

Når man skal diagnoseres for PCO og PCOS foregår det gennem ultralydsscanning gennem skeden. Her undersøges det om man har blærer i ovarierne (æggestokkende). Ultralydsscanningen anbefaler man skal foretages på 2. eller 3. dagen efter eventuel blødning.

Ved Ultralydscanningen vurderer man også hvor mange blærer der er at finde i ovarierne. Som hovedregel siger man, at der skal være over 20 blærer, eller 10ml blærer tilstede på ovarierne. Her skal størrelsen også være mellem 2-10mm, før man stiller diagnosen.

Man kan også få foretaget en blodprøve for at stille diagnosen. Her måler man på hormonet AMH (Anti Müllersk Hormon). Dette hormon vil produceres i højere grad, når man har blærer på æggestokkende.

Bemærk – det er ikke unormalt for kvinder, at have blærer på æggestokkende. I mange tilfælde kan dette også være et udtryk for, at man producerer mange æg og har en god reserve. 

Udover cyster og blærer på æggestokkende og forhøjede AMH-hormonniveauer, vil man også blive undersøgt for insulinresistens, forhøjede blodsukkerniveauer, uren hud, overvægt og eventuelt æblefacon, abnormal hårvækst og eventuelle uregelmæssige menstruationer.

Hvordan stilles diagnosen PCO/PCOS?

For at få diagnosen PCOS, skal 2 ud af 3 følgende kriterier opfyldes:

1) Ved ultralydsscanningen skal der være mere end 20 blærer tilstede på den ene eller begge æggestokke. Samtidig vil lægen også foretage en blodprøve for hormonet AMH (Anti Müllersk Hormon), hvor forhøjede niveauer kan spille en rolle i diagnoseringen. 

2) Synlige tegn på hirsutisme (abnormal hårvækst) og uren hud (akne), samt forhøjede mandlige kønshormoner.

3) Udebleven menstruation og mangelfuld ægløsning. Her plejer man gerne at sætte en grænse på under 8 menstruationer om året.

Hvad er årsagen til, at man få PCO eller PCOS?

Man kender faktisk ikke til årsagen bag PCO og PCOS. Dog forventer man, at både miljø og genetik spiller en stor rolle ved udviklingen af PCO og PCOS. Nogle med PCOS udvikler insulinresistens i muskler, som giver forhøjede blodsukkerniveauer og hormonelle forstyrrelser.

Insulinresistens og PCO/PCOS

Med PCOS har man ofte insulinresistens i en eller andet grad. En af de bedste måder at behandle insulinresistens er, at få mere motion og træning ind i hverdagen. Når man aktiverer muskelcellerne mere, vil det forbedre cellernes evne til at optage sukkeret i blodet og dermed holde blodsukkerniveauerne mere stabile, der endvidere hjælper på insulinniveauerne. Når der kommer mere kontrol over insulinniveauerne, vil der også komme en bedre balance i hormonerne. Det er derfor træning og motion er vigtigt, når man har PCOS.

Overvægt og PCO/PCOS?

Størstedelen af kvinder med PCO og PCOS er overvægtige. Dette betyder, at man har en BMI på over 25. Mange kvinder oplever, at det er lettere at tage på, når de PCO og PCOS. Samtidig oplever mange kvinder også, at fedtet sætter sig ved maveregionen, der forklarer den velkendte æblefacon.

Når man tager på med PCO og PCOS, kan man opleve at symptomerne bliver forværret. Af samme årsag ser man, at man mange udvikler PCO/PCOS, når de stopper med at være aktive. Eksempelvis ser man mange sportsfolk, der stopper med at dyrke sport, udvikle PCO/PCOS.

PCO/PCOS og vægttab

Et vægttab kan have positiv effekt på symptomerne ved PCO/PCOS, og vil derfor altid anebfales. Kvinder med uønsket barnløshed, der taber sig, kan derfor opleve spontan graviditet, når de har tabt sig. Derfor oplever mange, der taber sig og holder en sund krop, at have nemmere ved at blive gravide.

Hvor ligger Knaap?

Knaap ligger i flotte nye lokaler i Valby og på Østerbro. Her træner du altid 1-til-1 med din træner, uden forstyrrelser.

Hvad koster en prøvetime?

En prøvetime er helt gratis. Du kan kontakte os angående en gratis prøvetime her: Gratis prøvetime.

Hvad koster et forløb?

Det er meget forskelligt og afhænger af dine behov. Du kan finde de forskellige pakker her. Husk at vi tilbyder opdeling af betalinger, så du kan betale dit forløb over flere gange.

Hvor mange gange om ugen skal jeg træne?

Dette afhænger af dine målsætninger og behov. Vores klienter træner ofte 1-3 gange om ugen, hvor de fleste vælger 2 gange om ugen. Vi anbefaler også 2 gange om ugen, for de bedste resultater.

Har alle trænere videregående uddannelse?

Hos Knaap får du meget mere, end bare en personlig træner. Vi har alle videregående uddannelser, som betyder at du altid får en topprofessionel træner med høj faglighed og viden indenfor træning, ernæring og sundhed.

Kan man opdele sin betaling?

Ja. Man kan sagtens opdele sin betaling i flere rater. Dette aftaler du blot med os, når du opstarter dit forløb.

Dækker min sundhedsforsikring?

Hos Knaap er vi professionelle sundhedsuddannede, der er kendt for at yde kost- og sundhedsvejledning af høj kvalitet, med stor succes. Derfor har vi et samarbejde med mange sundhedsforsikringer i Danmark.

Kan man godt aflyse sin træningstid?

Vi forsøger altid at være fleksible. Hvis man er blevet syg eller bliver man forhindret til en booked tid, kan man derfor altid rykke eller aflyse den, helt op til 24 timer før din aftale. Aflyses din træningstid indenfor 24 timer op til din aftale, er det på egen regning. Vi gør sådan fordi, vi ellers ikke kan nå at booke en ny tid ind, med så kort varsel.

Ofte stillede spørgsmål til Knaap

Har du andre spørgsmål?

Kontakt os endelig, hvis du spørgmål om PCO og PCOS, tilskud til diætist, gratis prøvetime eller andre spørgsmål. Ring gerne eller kontakte os via e-mail. Vi står klar til at besvare på dine spørgsmål.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Anmeldelser og omtaler

Vi har haft succes med at hjælpe vores klienter med at opnå flotte resultater, herunder vægttab og andre personlige træningsmål. Du kan læse mere om vores fantastiske anmeldelser og vores klienters oplevelser med deres personlige træningsforløb hos os på Trustpilot.

Medieomtaler

Daniel Knaap, der står bag sundhedsmetoderne hos Knaap, er også kendt som sundhedsekspert i medierne. Daniel Knaap har blandt andet medvirket som ekspert på  "Fede Forhold", hvor han benyttede sin holistiske tilgang, som personlig træner, diætist og vanecoach. Daniel har også medvirket på P3, DR aftenshowet, og omtalt i diverse medier herunder BT og Ekstrabladet.  

Klar på en gratis prøvetime?

Vi forstår, hvis du har spørgsmål og gerne vil mærke efter, om et forløb hos Knaap er det rette for dig. Derfor tilbyder vi altid en helt gratis og uforpligtende prøvetime.