Ramen med Kylling og frisk grønt

5. november 2022
Skrevet af Daniel Knaap
cand.scient klinisk ernæring, statsautoriseret diætist, personlig træner og vanecoach

En skål ramen er en asiatisk smagsbombe og en lækker kombination af mørt kød, med friske grøntsager, nudler – og hvis man ønsker det – et blødkogt æg.

Retten har en rigtig god sammensætning af næringsstoffer, med det proteinrige magre kød, friske fiberrige grøntsager – og erstatter man de traditionelle nudler med fuldkornsnudler, er der god mulighed for at lægge en rigtig god bund, der holder dig mæt i lang tid.

Selvom ramen indeholder forholdsvis mange ingredienser, tager det ikke lang tid af lave. Derfor er retten også god til den travle hverdag, og noget alle kan være med på. Der er rig mulighed for at tilføje eller fjerne ingredienser i din ramen – kun fantasien sættter grænser.

Opskrift på Ramen

Antal:
4 personer

I én portion:

Kalorier: 350
Proteiner: 35 g
Kulhydrater: 40 g
Fedt: 5 g

Forberedelestid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Du skal bruge:
500 gram kyllingebryst
4 x fintsnittede gulerødder
2 x fintsnittede rød peber
1 lime
1 fintsnittet løg
4 fed finthakkede hvidløg
1 spiseske revet ingefær
½ Broccoli skåret i små stykker
1 bundt grovhakket persille
50 gram spinat
1 liter kyllingefond (1 liter vand med 2 bouillonterninger)
200 gram nudler
3 spiseskeer hvidvinseddike
1 spiseske fiskesovs
2 spiseskeer østerssovs
½ kop soyasovs
1 spiseske olie
1 spiseske sød chilisovs
1 spiseske sesam
Salt og peber

SÅDAN GØR DU:

1) Start med at forberede nudlerne. Hæld vand i en gryde og bring vandet i kog. Hæld nudlerne i vandet og lad dem koge i ca. 3 min (følg eventuelt fremgangsmåden på pakken).

2) Hæld vandet fra og skyl nudlerne igennem med koldt vand. Hvis nudlerne klistrer sammen, kan man med fordel hælde en teske olie til og røre forsigtigt rundt.

3) Tag en ny gryde over medium varme. Smør med smule olie og hæld fintsnittede løg i og rør rundt indtil de bliver bløde.

4) Hæld nu finthakkede hvidløg og revet ingefær ned i gryden og rør rundt i ca. 30 sekunder.

5) Tilsæt kyllingefond, sød chilisovs, soyasovs, østerssovs, fiskesovs, hvidvinseddike og rør rundt.

6) Kyllingebrystfileter skæres over på langs. Når kyllingefonden/suppen begynder at simre, hældes kyllingen i, som koges i ca. 15 min.

7) Tag kyllingen op på en tallerken og riv den i strimler med to gafler, og hæld herefter kyllingen tilbage i suppen.

8) Tag 4 dybe tallerkener eller skåle og gør klar til serveringen.

9) Først hældes nudler i, herefter de friske grøntsager og til sidst hældes suppen over (husk at fordele kyllingen ligeligt i de 4 serveringer).

10) Server med sesam og frisk lime.

Velbekomme!

Tak for du læste med!

Daniel Knaap

cand.scient klinisk ernæring, statsautoriseret diætist, personlig træner og vanecoach

Har du spørgsmål?
Så kontakt mig på kontakt@knaap.dk

Kunne du tænke dig at få besked, når næste opslag kommer ud?
Så kan du klikke her og følge med på vores instagram!

Tilbage til artikler