BEHANDLING FOR SPISEFORSTYRRELSE OG MADSTRESS I KØBENHAVN

Fylder mad, vægt og krop meget i hverdagen?

Få hjælp til at finde ro med mad og spisning, krop og vægt.

Book en uforpligtende samtale

Spiseforstyrrelser og forstyrret spisning i København

Hvad er forstyrret spisning?

Forstyrret spisning, også kaldet madstress, dækker over en optagethed af mad, krop og vægt. Det kan for eksempel være spisning, der er styret af regler for hvornår og hvor meget der må spises, eller for eksempel følelsesmæssig spisning, hvor overspisning og underspisning ofte ses. Forstyrret spisning kendetegnes ved at tanker og følelser omkring mad, krop og vægt styrer ens hverdag i en grad, hvor det påvirker ens generelle livskvalitet.

Hvis du kæmper med forstyrret spisning, vil du måske opleve, at tankerne om mad fylder meget i dit hoved, og at du har perioder, hvor du svinger mellem at være i ekstrem kontrol i din spisning og træning, og perioder hvor du føler du mister alt kontrol og måske oplever overspisninger, dårlig s

Få hjælp til forstyrret spisning

Hvordan hjælper vi med forstyrret spisning?

Vi får mange klienter ind ad døren hos os, som oplever at tankerne om mad, krop og vægt fylder mere end de har lyst til. Det er en helt naturlig reaktion på den diætkultur, som mange er vokset op med, og som stadig fylder meget i samfundet. 

Hos Knaap er vi uddannede kliniske diætister med en bred forståelse for sundhed og med erfaring indenfor forstyrret spisning og spiseforstyrrelser. Vi holder os generelt fra quickfixes, slankekure og sort/hvid tænkning, da vi ved, at det kan påvirke folks sundhed i den negative retning. For os er det vigtigt, at du trives i din hverdag og tager valg, der ikke går ud over din mentale sundhed. Vores forløb er omvendt opbygget efter at hjælpe dig med øge din sundhed, også mentalt. 

  • Få støtte og professionel hjælp til at forstå din situation
  • Få værktøjer og strategier til at finde ro og håndtering
  • Bliv mødt med forståelse, i trygge rammer

Har du spørgsmål?

Kunne du tænke dig, at høre mere om vores forløb eller har du andre spørgsmål? Tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til os.

Ring til os på:

+45 53 53 35 53

Personlig træner og diætist København

Dina

klinisk diætist hos Knaap

Udfyld formularen

Vi forsøger at besvare din henvendelse indenfor 24 timer.

Læs mere om forstyrret spisning og spiseforstyrrelser

Klik på nedenstående afsnit for at læse mere om hvert punkt.

Hvad er en spiseforstyrrelse?

Grænsen for hvornår forstyrret spisning kan diagnosticeres som en spiseforstyrrelse er lidt sløret. På trods af, at der findes officielle diagnosekriterier for spiseforstyrrelser, kan kriterierne nemlig udelukke dem, hvor symptomerne ikke er ekstreme nok til at blive diagnosticeret. Forud for en spiseforstyrrelse ligger der dog ofte forstyrret spisning, som et slags forstadie. En spiseforstyrrelse vil typisk vise sig i en form, hvor den er så altoverskyggende at tankerne om mad viser sig, som tvangslignende tanker, der kan være umulige at ignorere lige meget, hvor slemt det går ud over kroppens helbred. 

Hvor mange spiseforstyrrelser findes der?

Diagnosekriterierne skelner mellem anorexia nervosa, bulimia nervosa og binge eating disorder. Der er dog ikke unormalt, at man med en spiseforstyrrelse, kan svinge mellem de forskellige typer af spiseforstyrrelser. Derfor diagnosticeres mange også med enten atypisk anorexia nervosa eller atypisk bulimia nervosa. 

Hvordan hjælper vi med spiseforstyrrelser?

Hos Knaap er vi uddannede kliniske diætister og kostvejledere med erfaring indenfor behandling af spiseforstyrrelser. Vi arbejder ikke ud fra fastsatte krav om vægtøgning eller faste krav om at skulle følge en kostplan, men arbejder i stedet ud fra en klientcentreret tilgang, hvor du er i fokus. 

For os er det vigtigt at du, på trods af en spiseforstyrrelse, ikke bliver puttet i kasser, som du skal passe ind i, men i stedet får en hjælp, der passer til dig. Vi guider og støtter dig til en større forståelse af din spiseforstyrrelse, og hvad den hjælper dig med at håndtere i dit liv. 

Spiseforstyrrelsen er ofte en måde en håndtere uro og svære følelser på, og hvis vi kan forstå, hvad spiseforstyrrelsen hjælper dig med at mestre i dit liv, så bliver det nemmere at vurdere, hvilke strategier du i stedet kan læne dig op af.   

Hvor ligger vores klinikker?

Vi har private klinikker i Valby og på Østerbro, hvor vi byder velkommen i trygge rammer.

Hvad koster det?

Ingen forløb er ens, og derfor koster vores forløb sjældent det samme. Med sygesikring Danmark kan du få dækket op til 250 kr. pr samtale og helt op til 1650 kr om året. Hvis du har en sundhedsforsikring, kan du få ofte få dækket hele dit forløb, uden du skal betale noget selv. Kontakt os her, og find ud af om du kan få dækning.

Få tilskud gennem forsikringen

Er du medlem af Danmark eller har du en sundhedsforsikring? Så kan få dækket dele af dit forløb hos os. Kontakt os for at høre mere.