Behandling for type 2-diabetes

Få styr på din diabetes med målrettet kost og træning

Har du type 2-diabetes? Få din helt egen kliniske diætist og personlige træner, der hjælper dig med at tilpasse effektiv kost og træning til dig og dine behov.

Få en gratis samtaleJeg vil høre mere

Peter slog sin diabetes

Peter havde fået diagnosen type 2 diabetes. Med et forløb hos Knaap fik Peter trænet og spist sig ud af sygdommen, og er i dag symptomfri. Vores unikke koncept har allerede hjulpet mere end 2000 mennesker i mål, og vi står også klar til at hjælpe dig.

SET OG OMTALT PÅ

 Hvad er diabetes?

Sådan kommer du type 2-diabetes til livs

Type 2 diabetes er en kronisk sygdom, hvor kroppen ikke kan producere eller bruge insulin effektivt. Det kan føre til høje blodsukkerniveauer og øget risiko for komplikationer som hjertekarsygdomme, nyresygdomme og nervebetændelse. Derfor skal sygdommen tages alvorligt, og det er yderst vigtigt at finde den helt rigtige behandling.

Mange diabetikere får medicin, afhængig af sygdommens sværhedsgrad, der effektivt kan hjælpe på symptomerne. Andre veldokumenterede behandlingsformer er justeringer i kosten og fysisk aktivitet, der er enormt effektivt til, at at forbedre kroppens evne til at bruge insulin og dermed normalisere blodsukkeret, og reducere og til tider fjerne symptomerne helt. Hos Knaap har vi hjulpet flere hundrede diabetikere med, at mestre en livsstilsændring, med kost og træning, reducere deres symptomer og i flere tilfælde få dem helt ud af medicinsk behandling.  

  • Type 2-diabetes kan behandles med den rette kost og træning
  • Vi kan hjælpe dig med at reducere og måske fjerne din symptomer
  • Lær at mestre kost og træning, og få værktøjer til resten af livet

 Få diætist og træner til diabetes

Få en personlig diætist og træner i privat center

En diætist og personlig træner hos os, kan hjælpe dig med at få kost og træning til at spille sammen med din hverdag. Du får viden og værktøjer til, hvordan du skaber en holdbar sund livsstil, og får det til at passe ind i dit liv. Hvis det skal blive holdbart, handler det om mere end bare kost og træning – det handler også om vaneændringer. Derfor er din træner og diætist også vanecoach, der kan hjælpe dig med netop dette.  

Helt konkret starter vi med en hel times samtale, hvor vi lægger en plan og vejleder dig. Herefter udarbejder vi en personlig kostplan, der er sammensat til at passe ind i dit liv. Derfor er den nem og overskuelig at følge. 

Herefter kommer du til opfølgning en eller to gange om ugen, og måler din  fremgang. Her får du også personlig træning i dit helt egen træningssal, uden der er andre tilstede samtidig. Dermed er der ro og fokusere 100% på dig, hvor vi kan tilpasse træning præcis til dig, dit niveau og behov. 

Forløb med en personlig træner og diætist i København

Sådan fungerer dit forløb:

Kunne du tænke dig, at høre mere om hvordan vores forløb til behandling af diabetes fungerer?

Det får du altid med

1) Indledende samtale

Dit forløb starter altid med en hel times samtale, hvor vi taler om dine mål, udfordringer og forventninger til dit forløb. Samtidig er det vigtigt at vi forstår hvem du er. Derfor bruger vi meget tid på at dykke ned i dit liv og din hverdag, så vi forstår dine behov og kan sammensætte et forløb der er 100% tilpasset dig. 
Til samtalen laver vi en personlig plan, der er realisitsk og passer til din hverdag, så du har de bedste forudsætninger for at få succes med dit forløb.

2) Personlig kostplan

En kostplan hos Knaap er ikke som de sædvanlige kostplaner, du kender. Med udgangspunkt i vores indledende samtale, har vi en god forståelse for, hvordan du gerne vil leve dit liv. Derfor er din plan sammensat, så den imødekomme din mål, men også så den passer til dine unikke behov. Den er sammensat til at hænge sammen med din hverdag, så det bliver nemt og overskueligt at følge. Samtidig skal du hverken tælle kalorier, eller veje din mad. Faktisk vil vi gerne vise dig en tilgang, hvor du kan fortsætte med at spise helt almindelig mad, hvor der også er plads til at leve. Hvis det skal være holdbart, skal du ikke skære alt fra – i stedet hjælper vi dig med at skabe en fornuftig struktur, der passer til dine mål. Planen går hånd i hånd med vanecoaching, så du får en masse gode værktøjer, du kan benytte i dagligdagen. Når du først har fået ændret på dine vaner, og du trives med de ting du gør, er det automatisk også noget, du har lyst til at fortsætte med. Det er hele målet med et forløb hos Knaap. 

3) Personlig træning i dit eget private træningsrum

Alle dine træningstimer foregår i rolige rammer i vores private centrr. Her vil du få personlig træning, i dit helt eget private træningsrum, uden forstyrrelser fra andre. Vi har valgt at gøre det sådan, så der er 100% fokus på dig igennem hele din træning. Her vil du lære at træne korrekt, så du får det maksimale ud af din træning. Du lærer en masse effektive øvelser og teknikker, der passer til din krop. Hvis du vil læse mere om personlig træning hos Knaap, kan du trykke her.

Du kan frit vælge imellem vores centre i Valby eller på Østerbro.

Se vores center på Østerbro her ,  og vores center i Valby her .

4) Ugentlig måling, kostvejledning og vanecoaching

Vi holder en ugentlig samtale, hvor du får en fuld kropsanalyse og måler dine fremskridt. Her sætter vi hele tiden nye mål, så du skaber resultater og holder dig motiveret. Herudover taler vi om hvordan ugen er gået, og introducerer nye værktøjer, som du kan øve dig på derhjemme. Din træner er også vanecoach, som løbende hjælper dig med at skabe holdbare sunde vaner, et skridt ad gangen. Du kan læse mere om, hvordan vanecoaching fungerer hos Knaap, ved at trykke her.

5) Personlig træner, diætist og vanecoaching i én

Hos Knaap går vi op i høj faglighed. Din træner er altid veluddannet i træning, ernæring, sundhed og vaneændringer. Derfor får du en coach, der kan hjælpe dig med alle de vigtige aspekter af sundhed, så dit forløb ikke bare bliver et quickfix, men noget du kan tage med dig, resten af livet. 

Få tilskud gennem forsikringen

Er du medlem af Danmark eller har du en sundhedsforsikring? Så kan få dækket dele af dit forløb hos os. Kontakt os for at høre mere.

Læs mere om type 2 diabetes og vores behandlingsforløb

Klik på nedenstående afsnit for at læse mere om hvert punkt.

Hvad er Type 2-Diabetes?

Type 2 diabetes er en kronisk sygdom, hvor kroppen enten ikke kan producere tilstrækkeligt insulin eller ikke kan bruge insulin ordentligt. Insulin er et hormon, der hjælper med at transportere glukose (sukker) fra blodet ind i cellerne, hvor det kan bruges som energi. Når kroppen ikke kan bruge insulin korrekt, kan blodsukkeret blive for højt, hvilket kan føre til alvorlige komplikationer, såsom skader på blodkar og organer.

Type 2 diabetes er den mest almindelige form for diabetes og er ofte forbundet med fedme, inaktivitet og aldring. I type 2 diabetes, kroppen kan producere nok insulin, men det kan ikke fungere ordentligt, det kaldes også “insulinresistens”, og som tiden går, kan bugspytkirtlen have svært ved at producere nok insulin til at opretholde normale blodsukkerniveauer. Derfor kan type 2 diabetes ofte behandles ved at ændre kostvaner og øge fysisk aktivitet, og i nogle tilfælde kan medicin også være nødvendigt for at hjælpe med at kontrollere blodsukkerniveauerne.

Det er vigtigt at tage type 2 diabetes alvorligt, da det kan føre til alvorlige komplikationer som hjertesygdom, nyresygdom, blindhed, amputationer og endda død, hvis ikke det behandles ordentligt. Derfor er det vigtigt at arbejde tæt sammen med en læge og eventuelt en diætist og træner for at opretholde en sund livsstil og kontrollere blodsukkerniveauerne for at reducere risikoen for komplikationer.

Hvad er blodsukker?

Blodsukker, også kendt som blodglukose, er en form for sukker, der findes i blodet. Det er kroppens primære energikilde og er nødvendigt for at kroppen kan fungere normalt.Det er helt normalt at blodsukker stiger og falder i løbet af dagen, som helt naturligt sker når vi spiser og bevæger os.

Når vi spiser og indtager kulhydrater, nedbrydes de til simple sukkerstoffer kaldet glukose. Glukose optages i blodbanen, hvorefter blodsukkeret vil stige. Blodsukker reguleres af hormonet insulin, som produceres af bugspytkirtlen. Insulin hjælper med at transportere glukose fra blodet ind i cellerne, hvor det kan bruges som energi.

Når man måler blodsukkeret, vil det ofte være ved at benytte en blodsukkermåler eller en blodprøve. Her måler man mængden af sukker i blodet, imens man er fastende. Den velgungerende og sunde krop kan reguelre blodsukkeret til et normaltniveau, og her vil det der kaldes fasteblodsukker være omkring 5 mmol/l (under 7 mmol/l).

Man kan også måle det der kaldes langtidsblodsukker, som også er en markør for, hvor god kroppen generelt er til at regulere blodsukkeret. Den måler nemlig den gennemsnitlige omsætning af blodsukkeret i de seneste 12 uger.

Har man et forhøjet fasteblodsukker, eller langtidsblodsukker, vil det være en markør for, at kroppen har en en nedsat eller forringet evne til at omsætte blodsukkereret. Her vil man mistænke diabetes. Om man har type 1 eller 2 diabetes vil kræve flere målinger og undersøgelser.

Kost og motion er veldokumenteret til at forebygge og behandle diabetes, hvorfor det er en god idé at have det som en del af livsstilen. Mange søger hjælp fra diætist og en eventuelt træner, for at komme det til livs.

Hvad er insulin og insulinresistens?

nsulin er et hormon, der produceres af bugspytkirtlen. Det hjælper med at transportere glukose (sukker) fra blodet ind i cellerne, hvor det kan bruges som energi. Insulin hjælper også med at regulere blodsukkeret ved at signalere til leveren, at den skal stoppe med at producere sukker og signalere til musklerne og fedtcellerne, at de skal optage og lagre sukker.

Insulinresistens er en tilstand, hvor kroppen ikke reagerer normalt på insulin. Det betyder, at kroppen ikke kan bruge insulin effektivt. Det kan føre til, at blodsukkeret stiger, da insulin ikke kan hjælpe med at transportere glukose ind i cellerne. Insulinresistens er en af de vigtigste risikofaktorer for type 2 diabetes.

Hvilke følgesygdomme ses ved diabetes?

Diabetes er en alvorlig sygdom, der kan føre til en række følgesygdomme, hvis ikke den behandles og kontrolleres ordentligt. Følgesygdomme kan omfatte:

  • Kardiovaskulære sygdomme: Personer med diabetes er i øget risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme som hjerteanfald og slagtilfælde. Det skyldes ofte, at diabetes kan føre til højt blodtryk og højt kolesteroltal, samt skade på blodkar og nerver.

  • Nyresygdom: Diabetes kan skade nyrerne og føre til nyresvigt. Det skyldes ofte, at høje blodsukkerniveauer kan skade blodkar i nyrerne.

  • Nerveskader: Diabetes kan føre til skader på nerverne, såsom neuropati, hvor der kan opstå smerter, prikken og følelsesløshed i eksempelvis hænder og fødder.

  • Øjensygdomme: Diabetes kan føre til øjensygdomme som grøn stær og retinopati, hvor der kan opstå skader på nethinden.

  • Fodsår og amputationer: Diabetes kan føre til skader på blodkar og nerver i fødderne, hvilket kan gøre det svært at mærke smerter og skader. Det kan føre til sår og infektioner, som kan føre til amputationer i alvorlige tilfælde.

  • Depression: Personer med diabetes er i øget risiko for at udvikle depression på grund af den fysiske og psykiske belastning, der kan følge med sygdommen.

Det er vigtigt at behandle og komme diabetes til livs, for at undgå eller reducere risikoen for følgesygdomme. Det kan omfatte en sund kost, regelmæssig fysisk aktivitet, holdbare vaneændringer, eventuel medicin og regelmæssig kontrol af blodsukkeret og andre sundhedsparametre.

Hvad er årsagen til diabetes?

Type 2 diabetes er den mest almindelige form for diabetes og skyldes ofte en kombination af genetiske faktorer og livsstil. Årsagerne til type 2 diabetes kan omfatte:

  • Overvægt og fedme: Det er en af de vigtigste risikofaktorer for type 2 diabetes. Fedtvæv øger risikoen for insulinresistens, hvor kroppen ikke kan bruge insulin effektivt.

  • Inaktivitet: Dårlig fysisk form og mangel på motion øger risikoen for type 2 diabetes. Regelmæssig fysisk aktivitet kan hjælpe med at øge kroppens evne til at bruge insulin og kan også hjælpe med at tabe sig.

  • Kost: En kost med højt sukkerindhold og fedtindhold kan øge risikoen for type 2 diabetes.

  • Aldring: Risikoen for type 2 diabetes øges med alderen.

  • Genetik: Type 2 diabetes kan løbe i familier. Personer med en familiehistorie med diabetes er i øget risiko for at udvikle sygdommen.

  • Etniske grupper: Personer fra visse etniske grupper, herunder afroamerikanere, latinoer, asiater og indianere, er i øget risiko for type 2 diabetes.

  • Tidligere graviditet med højt blodsukker: Kvinder, der har haft gestationsdiabetes (graviditetsrelateret diabetes) under graviditeten, er i øget risiko for at udvikle type 2 diabetes senere i livet.

Kan vægttab hjælpe på diabetes?

Ja, vægttab kan hjælpe med at kontrollere og forbedre symptomerne på diabetes, da overvægt og fedme kan øge inflammationen i kroppen og føre til insulinresistens. Det betyder at kroppen ikke kan bruge insulin effektivt og dermed vil blodsukkeret være forhøjet. 

Vægttab kan øge kroppens evne til at bruge insulin og kan hjælpe med at kontrollere blodsukkeret. Det kan også hjælpe med at reducere risikoen for følgesygdomme som hjerte-kar-sygdomme og nyresygdom.

Hvis du skal tabe dig, handler det først om fremmest om kost og træning, men også om vaneændring, så den nye livsstil bliver holdbar. 

Hvilken træning er bedst til diabetes?

Det afhænger af din sundhedstilstand, dit træningsniveau og præferencer. Generelt anbefales både konditionstræning og styrketræning i behandling af diabetes, da begge typer træning kan hjælpe med at regulere blodsukkeret og forbedre kroppens evne til at bruge insulin.

Konditionstræning træning, såsom gåture, løb og cykling, kan hjælpe med at øge insulinfølsomheden og forbedre kredsløbet.

Styrketræning er veldokumenteret i behandlingen af diabetes, og kan også hjælpe med at øge muskelmassen og forbedre kroppens evne til at bruge insulin. Det er vigtigt at få hjælp fra en sundhedsprofessionel træner, før man starter en træningsplan, så man kan tilpasse træningen til ens egne behov og begrænsninger.

Vi har altid fokus på, at træning skal være sjov og inspirerende, så du holder motivationen i top og bliver glad for at træne. Vi tilpasser altid træningen til dig og dine behov, så du får lyst til at køre videre på egen hånd og fortsætte din nye sunde livsstil resten af livet.

Hvad er en personlig træner?

En personlig træner hos os er professionelt uddannet, udover flere andre uddannelser, og har en dybdgående viden om træning og sundhed, som kan hjælpe dig på flere måder:

  1. Målsætning: De kan hjælpe dig med at sætte realistiske og specifikke mål for din træning, og hjælpe dig med at opnå dem.

  2. Træningsplan: De kan designe en træningsplan, der er tilpasset dine mål, behov og niveau. Her kan en vi justere i din træning, når det er nødvendigt, så du hele tiden oplever fremgang.

  3. Teknik: En personlig træner hos os, kan lære dig om korrekt og effektiv træningsteknikg og give dig personlig vejledning, så du kan undgå skader og få mest muligt ud af din træning.

  4. Motivation: De kan hjælpe dig med at holde motivationen ved lige og give dig positive tilbagemeldinger for at opmuntre dig til at fortsætte.

  5. En at møde op til: En træner står altid klar og venter på dig, til jeres aftalte træningstid. Vi hører generelt fra mange, at det hjælper dem til at komme afsted, når de ved der står en og venter på dem. 

  6. Specialiserede træning: Hvis du har særlige træningsbehov eller mål, kan en personlig træner hos os hjælpe dig med at designe en specialiseret træningsplan, der passer til dit behov.

  7. Flexibilitet: En personlig træner kan tilpasse træningen, så det passer ind i dit liv, uanset hvordan det er skruet sammen. Vi er desuden altid fleksible ift. træningstider, om du så vil træne om morgenen, eftermiddag eller aften – og sågar i weekenden. 

Hvor ligger vores klinikker?

Vi har private klinikker i Valby og på Østerbro, hvor vi byder velkommen i trygge rammer. Her foregår hele dit forløb, hvor vi tilbyder kostvejledning, kropsanalyser, vanecoaching og personlig træning. Vi har indrettet centeret specifikt til dig, med fokus på personlighed og kvalitet. Derfor er vores forløb også meget anmelderrost med udelukkende 5 stjerner på trustpilot.

Hvad koster det?

Ingen forløb er ens, og derfor koster vores forløb sjældent det samme. Med sygesikring Danmark kan du få dækket op til 250 kr. pr samtale og helt op til 1650 kr om året. Her vil et behandlingsforløb kunne kost helt ned til 1350 kr, som kan betales i rater.
Hvis du har en sundhedsforsikring, kan du få ofte få dækket hele dit forløb, uden du skal betale noget selv. Kontakt os her, og find ud af om du kan få dækning og tilskud til vores forløb.

Hvordan kommer jeg i gang?

Der er flere måder at komme i gang på. De fleste vil gerne starte med en samtale, og nogle vælger en gratis prøvetime, hvor de kommer ind og prøver personlig træning. Det er helt gratis og uforpligtende, og en mulighed for at møde din diætist og træner, høre mere om forløbet og mærke efter, om det er det rigtige for dig. Du kan udfylde vores kontaktformular, som det første skridt og så kan du høre mere. 

Vil du høre mere?

Har du spørgsmål til vores forløb eller ønsker du at høre om det er noget for dig? Tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til os. Vi glæder os til at høre fra dig!

Ring til os på:

+45 53 53 35 53

Daniel Knaap

Ejer og personlig træner hos Knaap

Udfyld formularen

Vi forsøger at besvare din henvendelse indenfor 24 timer.