Sådan vandt Peter kampen over sygdommen type 2 diabetes (sukkersyge)

13. juli 2023
Skrevet af Daniel Knaap
cand.scient klinisk ernæring, statsautoriseret diætist, personlig træner og vanecoach

Over 200.000 daygenskere kæmper med Diabetes. Da Peter fik sin diagnose besluttede han sig for, at tage kampen op mod type 2 diabetes og genvinde sit helbred gennem kost og træning. Han startede op på et personligt og målrettet forløb, med kombinationen af diætist, vanecoaching og personlig træning. Læs hans fantastiske rejse fra syg til rask lige her.

Da Peter fik diagnosen: Type 2 Diabetes (sukkersyge)

Peter arbejder til dagligt i metroen i København, hvor han primært arbejder om natten. Selvom han elsker sit arbejde, kan de skiftende søvnrytmer påvirke energiniveauet, og resultere i en hverdag, hvor man overskuddet ikke er på sit højeste.

I løbet af de seneste mange år har Peter nedprioriteret sig selv og sin sundhed, som har betydet dårlig kost og manglende motion og har resulteret i vægtøgning. Ved et tjek hos lægen afslørede en blodprøve, at Peters blodsukker var blevet skræmmende højt, hvilket fik alarmklokkerne til at ringe hos både lægen og ham selv.

Peter fik konstateret type 2 diabetes, også kaldet sukkersyge. En sygdom der påvirker, hvordan kroppen håndterer blodsukkeret (glukose), og kan have mange følgekonsekvenser, hvis det forbliver ubehandlet. En sygdom som over 200.000 danskere kæmper med.

For langt de fleste kan en diagnose være et slag i hovedet – men i stedet for at give op, besluttede Peter at gå imod alle odds og kæmpe for en sundere hverdag.

Hvad er type 2 diabetes (sukkersyge)

Type 2 diabetes en kronisk sygdom, hvor kroppen har svært ved at regulere blodsukkerniveauet på grund af insulinresistens og eventuelt utilstrækkelig insulinproduktion. Insulin er et hormon, der normalt hjælper med at regulere sukker (glukose) i blodet og sikrer, at det optages kroppens celler og benyttes til energi. Ved type 2 diabetes bliver cellerne mindre følsomme over for insulin, hvilket resulterer i en ophobning af glukose i blodet.

Ubehandlet type 2 diabetes kan have alvorlige konsekvenser for helbredet. Langvarig forhøjet blodsukker kan skade organer og væv, hvilket øger risikoen for hjertesygdomme, nyresygdomme, nerveskader, synsproblemer og sår, der kan føre til amputationer.

Behandlingen af type 2 diabetes involverer normalt en kombination af kostændringer, fysisk aktivitet, vægttab og i nogle tilfælde medicin

Besejrede sukkersyge med hjælp fra en kombineret diætist og personlig træner

“Det er simpelthen det bedste der er sket for mig, selvom det er sukkersyge, og man ville tro, at det er dét der skulle tage livet af en. Men i mit tilfælde har det været dét, der har givet mig skubbet til, at komme i gang med Knaap, og få trænet, og ændret mit liv” – Peter Rokvist.

Peter startede op i et forløb her hos Knaap, og her har han fået sin egen kliniske diætist, som også er personlig træner og vanecoach. Dermed fik han muligheden for, at få skræddersyet et forløb med kostændringer, træning og vaneændring samlet i én løsning, hvor alt blev tilpasset hans liv og hverdag.

Få ændringer i kosten har hjulpet Peter med at regulere blodsukkeret bedre og komme ned i vægt, hvilket er afgørende for at komme type 2 diabetes til livs. Træningen har forbedret insulinfølsomhed og dermed også blodsukkerniveauerne. Vaneændringer har hjulpet Peter med at gøre resultaterne holdbare, så han har lært at stå på egne ben med en sund livsstil. Samtidig har han fået en masse motivation og støtte fra sin coach, som har hjulpet ham ind på det helt rette spor.

Peter har vundet over Diabetes

Stort vægttab og slut med rygproblemer

Inden Peter startede i sit forløb, gik han og overvejede at stoppe på sit arbejde. Han kæmpede med store rygsmerter i et erhverv, hvor man står meget op hele dagen.

I dag står Peter 20 kg lettere. Med de rette justeringer i kost og vaner, samt træning én gang om ugen, har Peter ikke bare tabt sig i vægt. Han står nu med en langt stærkere krop og i bedre form en nogensinde, og det har reduceret hans rygsmerter markant.

Langt gladere og mere selvtillid

Selvom Peter har vundet kampen over vægten, diabetes og fået reduceret rygproblemerne, har der også fulgt en masse andre gode ting med. Han fortæller nemlig, at han har fået langt større selvtillid og generelt bare føler sig gladere i hverdagen, og specielt på sit arbejde – som han selv siger, er det hele kun positivt.

Brugte sundhedsforsikringen

Peter brugte sin sundhedsforsikring gennem arbejdet, hvor han fik 10 gange til diætist. Dem kunne han benytte hos Knaap, i forbindelse med kostvejledning og vanecoaching. De fleste sundhedsforsikringer dækker til diætist, og det samme gør Sygeforsikringen Danmark, uanset hvilken gruppe du tilhører.

Hør mere om Knaap diabetes-forløb, som Peter deltog i.

Slide 1

Få hjælp til at komme igang med en sundere livsstil

Vi hjælper med kostvejledning, personlig træning og vanecoaching. Start med en uforpligtende prøvetime.

5/5 stjerner basereret på +100 anmeldelser

Tak for du læste med!

Daniel Knaap

cand.scient klinisk ernæring, statsautoriseret diætist, personlig træner og vanecoach

Har du spørgsmål?
Så kontakt mig på kontakt@knaap.dk

Kunne du tænke dig at få besked, når næste opslag kommer ud?
Så kan du klikke her og følge med på vores instagram!

Tilbage til artikler