Hvad skal man gøre for at tabe sig? Her er 20 spørgsmål og svar om vægttab

14. januar 2023
Skrevet af Daniel Knaap
cand.scient klinisk ernæring, statsautoriseret diætist, personlig træner og vanecoach

Hvis du gerne vil tabe dig og står med en masse ubesvarede spørgsmål, så er denne artikel muligvis noget for dig.

Jeg lagde for nylig en story ud på Instagram, hvor folk kunne stille alle de spørgsmål om vægttab, de måtte have. Der kom en rigtig mange spørgsmål ind, og faktisk mange flere end jeg lige have forestillet mig.

De mange spørgsmål er kogt ned til 20 spørgsmål, som jeg har forsøgt at besvare. Så læn dig godt tilbage og start fra en ende af – så prøver jeg at guide dig igennem så godt jeg kan.

Kort om Daniel Knaap:
Jeg er cand.scient klinisk ernæring, diætist, personlig træner og vanecoach. Jeg har personligt haft over 15.000 vejledningstimer med klienter om sundhed, vægttab og træning. Jeg står bag konceptet Knaap – Personlig Kost & Træning, og driver centre i Valby og på Østerbro, hvor vi hjælper mennesker til at mestre en sundere hverdag, med kost, træning og vaneændringer.

Indhold:


1. Hvordan kan jeg tabe mig?
2. Hvad er den bedste måde at tabe sig på?
3. Er slankekure godt til at tabe sig?
4. Hvor mange kalorier skal jeg spise for at tabe mig?
5. Hvilken mad skal jeg spise for at tabe mig?
6. Hvor meget vægt kan jeg tabe mig på en måned?
7. Hvad er de bedste øvelser til vægttab?
8. Hvad er fordelene ved at tabe mig?
9. Hvordan kan jeg tabe mig hurtigt?
10. Kan jeg tabe mig uden at træne?
11. Hvad er de bedste kosttilskud til vægttab?
12. Hvordan kan jeg tabe mavefedt?
13. Er cardio godt, hvis jeg vil tabe mig?
14. Er styrketræning godt, hvis jeg vil tabe mig?

15. Hvad er den bedste diæt til vægttab?
16. Hvordan kan jeg tabe mig uden slankekur?
17. Hvad er de bedste apps til vægttab?
18. Hvordan kan jeg holde vægten efter jeg har tabt mig?
19. Hvordan kan jeg tabe mig uden at føle mig sulten?
20. Hvordan kan jeg tabe mig efter graviditet?

vægttab

Hvordan kan jeg tabe mig?

Fysiologisk set sker vægttab, når du forbrænder flere kalorier, end du indtager gennem kosten. Mad indeholder energi, og når du spiser mere energi end du forbrænder, vil du lagre den overskydende energi som fedtdepoter. Derfor tager du på. 

Modsat vil du begynde at forbrænde dine fedtdepoter, når du er i energiunderskud. Du kommer i energiunderskud ved, at spise dig til færre kalorier, eller at dyrke mere motion, hvorefter kroppen vil benytte lagret fedt som energikilde. 

Det er dog vigtigt at forstå, at dette kun er set i et fysiologisk perspektiv. I virkeligheden kæmper langt de fleste med, at lykkedes med et vægttab. Der er mange årsager til, hvorfor det er så svært at tabe sig og holde vægten. Det kan skyldes manglende motivation, hormonelle ubalancer, genetik, specifikke helbredsstilstande, og selvfølgelig en manglende forståelse for, hvad man skal gøre for at tabe sig. En vigtig del er også psykologiske faktorer, såsom følelsesmæssig spisning, der kan modarbejde vægttab og en sund livsstil generelt. Til sidst er der også kulturelle og sociale faktorer, hvor tendensen for fødevarer med højere energiindhold er normen, og mange har en generelt stillesiddende livsstil.

Grundet vægttab er så komplekst, som det er, vælger mange at søge professionel hjælp hos en diætist. En diætist kan hjælpe dig med at tabe dig, og lave de nødvendige vaneændringer, der skal til for at holde dit vægttab bagefter. Du kan booke en gratis samtale med diætist her.

Hvad er den bedste måde at tabe sig på?

Det er vigtigt at forstå, at der ikke findes nogen gylden opskrift, eller den bedste måde at tabe sig på. Måden at tabe sig på og hele tilgangen hertil, vil altid være forskellige, afhængig af, hvem der skal tabe sig. Hvis du gerne vil tabe dig, er det vigtigste at processen bliver tilpasset dig – og ikke omvendt.

Ændringerne i din kost skal ske lidt ad gangen, og her skal der ikke kun ændres på kosten og motionen, men også arbejdes med vaneændring.

På papiret lyder det simpelt at dyrke mere motion, eller spise mindre energi, og derved komme i kalorieunderskud, men i praksis er det langt mere kompliceret og udfordrende. Netop derfor har mange svært ved at tabe sig, og gøre det holdbart. 

stram kost

Er slankekure godt til at tabe sig?

Når du taber dig, anbefaler jeg, at du kører i en stor bue udenom quickfixes, slankekure og andre ekstreme tiltag, da disse metoder aldrig holder på sigt. Det fører til et forstyrret forhold til mad og yo-yo-vægt. Selvom vægten kan gå hurtigt ned på en restriktiv diæt, vil man ofte hurtigt tage på igen, ligeså snart man vender tilbage til de sædvanlige spisevaner.

I stedet er det en god idé, at arbejde med spisevaner og adfærdsændringer. Dette er en metode at arbejde med årsager til overvægten, så man kommer til bunds med de egentlige problematikker. Dette kan medvirke til at skabe en langt mere holdbar sund livsstil. 

Hvor mange kalorier skal jeg spise for at tabe mig?

Mængden af kalorier, du skal spise for at tabe dig, afhænger af mange faktorer. Blandt andet din nuværende vægt, højde, aktivitetsniveau og hvor meget du gerne vil tabe dig om ugen. 

Som tommelfingerregel er det en god idé, at ligge i et underskud på 3-500 kalorier om dagen, som vil resultere i et vægttab på op til et 500 gram om ugen. 

Jo mere aktiv du er, desto mere kan du tillade dig at spise, og stadigvæk opnå et kalorieunderskud. Hvis du ikke dyrker motion, eller går særlig mange skridt om dagen, vil det derfor være en god idé at implementere gåture eller en smule motion, så du kan tillade at spise mere i løbet af dagen. 

Her anbefaler jeg, at man rådfører sig med en autoriseret sundhedsperson, såsom en diætist, der kan hjælpe dig med at opnå et sundt vægttab, der sker i et fornuftigt tempo.  

Når du begynder at tabe dig, og du vejer mindre, vil det kræve mindre energi at bevæge dig rundt. Derfor vil din krop naturligt have behov for færre kalorier, når du har tabt dig. Derfor kan det, med tiden, være nødvendigt at spise en smule mindre, hvis man har tabt sig en stor del, og stadigvæk har noget at tabe. 

kalorietælling

Hvilken mad skal jeg spise for at tabe mig?

Overordnet set, er der ikke “sunde’ eller “usunde” fødevarer, eller specifikke fødevarer du ikke må spise, hvis du vil tabe dig, da det handler om kalorieunderskuddet. Derfor handler det om, at øve sig i at spise ting i færre mængder, og lærer at stille sig tilfreds med det, uden at skære det hele fra. Hvis du skærer alt det fra, som du elsker, vil du før eller siden lide afsavn og med stor sandsynlighed vil det være en midlertidig løsning, der er yderst uholdbar.

Dog kan det være mere hensigtsmæssigt, at vælge nogle fødevarer, der mætter dig mere og dermed hjælper dig til, at indtage mindre energi i løbet af dagen, uden du lider afsavn. At øge indtaget af grøntsager, fuldkorn, og frugt, samt at prioritere proteinkilder, såsom magre kødtyper og mejeriprodukter, hjælper mange til at holde sig mætte, uden at gå på kompromis med livskvaliteten.  

Hvor meget vægt kan jeg tabe mig på en måned?

Hypotetisk set kan du tabe dig mange kilo om måneden, hvis du spiser meget lidt og bevæger dig meget om dagen. Det er ikke umuligt at tabe 10 kg om måneden. Dette vil jeg dog ikke anbefale, da det vil nedsætte din livskvalitet, gøre dig træt, fejlernæret og aldrig vil være noget, du kan fortsætte med. At tabe sig 10 kg om måneden lyder attraktivt, men forsøg at skubbe den tanke ud af hovedet og kast den langt væk.

I mange tilfælde vil et sundt vægttab faktisk være under et kilo om ugen, og for nogle under 500 gram om ugen. Derfor er det en god idé at være tålmodig, sætte baren en smule ned og fokusere på at gøre det til en livsstilsændring, i stedet for et vægttab. Min erfaring er, at denne metode gør vægttabet mere realistisk at holde på sigt.

Hvad er de bedste øvelser til vægttab?

Et god råd er, at forsøge at dyrke motion og gerne styrketræning, da dette er dokumenteret til at være yderst effektivt, hvis man gerne vil tabe sig. Her er det til fordel at benytte øvelser, hvor du benytter flere muskelgrupper på en gang, da dette er det bedste til at øge forbrændingen, også efter du har trænet. Samtidig giver styrketræning en stærk krop, imens du taber dig, og hjælper dig til at bevare muskelmasse, som der desværre er en risiko for at tabe, når du taber dig. Hvis du aldrig har trænet før, kan det være en idé at søge hjælp fra en professionel, som eksempelvis en personlig træner.

fri kost

Hvad er fordelene ved at tabe mig?

At tabe sig kan have mange fordele, både fysisk og mentalt. Jeg har udvalgt 6 forskellige punkter, som er relevante i forhold til fordele ved et vægttab. Dem kan du læse her.

Vægttab kan have flere fordele, herunder:

1. Sundhedsfremme: Ved at komme ned i vægt, vil det naturligt forbedre din generelle sundhed og dit helbred, og reducere risiko for udvikling af diverse livsstilssygdomme, herunder diabetes, hjertekarsygdomme, og forhøjet blodtryk.

2. Mere energi og livsglæde: Mange oplever et øget energiniveau efter vægttab, og vil naturligt gøre det lettere at være mere fysisk aktiv, som også øger energiniveauet og livsglæde

3. Øget selvværd: Mange der taber sig, har det bedre i sin krop og får en bedre opfattelse af sig selv og sin krop. Dette kan medvirke til en øget selvværd og selvtillid.

4. Bedre nattesøvn: Overvægt kan påvirke søvnen og øge risikoen for søvnapnø. Ved at tabe sig kan man forebygge søvnapnø og generelt få en bedre nattesøvn.

5. Mindre smerter: Mange får ondt i knæ, ryg og led, ved at bære rundt på ekstra mange kilo. At mindske denne belastning vil helt naturligt have positiv indvirkning og nedsættte eventuelle smerter. 

6. Forebygge kræft: Studier viser, at visse typer cancer er relateret til svær overvægt. Derfor vil en lavere vægt forebygge udviklingen af kræft. 

Hvordan kan jeg tabe mig hurtigt?

Fysiologisk set er den bedste måde at tabe sig hurtigt, at spise meget lidt energi om dagen og være meget fysisk aktiv. Dette vil resultere i et meget stort kalorieunderskud og hurtigt vægttab.

De fleste mennesker vil gerne tabe sig hurtigt, og det kan jeg også sagtens forstå. Man rammer et punkt, hvor man bliver træt af, hvor man er, hvordan man ser ud, og samler sig selv for at finde motivation for, at “nu skal der ske noget!”. Man er både motiveret, men man er også utålmodig og desperat. Det er også årsagen til, hvorfor mange kaster sig over hurtige løsninger og slankekure, hvilket er effektivt på kort sigt, men sjældent gør det holdbart.

Jeg vil aldrig anbefale at tabe sig på denne måde, eller have fokus på, at det skal gå hurtigt. Det bliver ikke holdbart og vil nedsætte din livskvalitet imens det står på. Samtidig vil din krop mangle en lang række vigtige næringsstoffer, og du vil med stor sandsynlighed tabe en del muskelmasse, grundet det store kalorieunderskud og for få proteiner i kosten. 

Du vil opleve at blive ufatteligt træt og irritabel, og det eneste lyspunkt i det hele vil være, når du stopper og vender tilbage til hverdagen igen. Når du vender tilbage, vil du med stor sandsynlighed tage på igen, slå dig selv oveni hovedet og og fortælle dig selv, at du ikke er god nok. Med andre ord, er et hurtigt vægttab, i langt de fleste tilfælde, roden til alt ond.

Kan jeg tabe mig uden at træne?

Ja, man kan sagtens tabe sig uden at træne eller at dyrke motion. Dette kræver dog, at du spiser mindre om dagen. Derfor er det en fordel at få motion ind i hverdagen. Husk, en daglig gåtur kan også være god motion og være en game-changer at få indarbejdet, når du skal tabe dig og holde en sund livsstil resten af livet. 

fiberrig kost

Hvad er de bedste kosttilskud til vægttab?

Der findes ingen kosttilskud, der direkte hjælper dig til at tabe dig. Der findes mange hokus-pokus produkter, der lover guld og grønne skove, og her det altså vigtigt at forholde sig kritisk, uanset hvor godt det end lyder. Ketokaffe, slankepiller og fat-burners er blandt mange af disse kosttilskud, men desværre er det bare penge lige ud af vinduet, efterfulgt af en stor skuffelse.

Kalorieunderskud er afgørende for, om du taber dig eller ej. Det er derfor bedre at fokusere på kost, motion og vaneændring, hvis du gerne vil tabe dig og gøre det holdbart.

Mange søger hjælp hos diætist til dette, så de både sikrer sig at spise en sund og varieret kost, og tilegner sig den rette viden og de nødvendige værktøjer, der kan gøre de nye sunde vaner holdbare. 

Hvordan kan jeg tabe mavefedt?

Det er ikke muligt at punktforbrænde fedt på specifikke områder på kroppen. Man kan derfor heller ikke målrette specifikke øvelser til at forbrænde mavefedt. Vores kroppe er forskellige og når vi taber os, vil vi tabe os forskelligt afhængig af kropsbygning, fedtfordeling, hormoner og genetik målrette fedttab specifikt til maveområdet. Ved at tabe dig generelt, vil du samtidig også tabe fedt omkring maven. Dette sker gennem kalorieunderskud, som opnås gennem kost- og vaneændringer, samt øget motion. 

cardiotræning

Er Cardio godt, hvis jeg vil tabe mig?

Helt overordnet set er cardio, også kaldet kredsløbstræning, såsom løbetræning, cykling og svømning, meget effektivt til vægttab, fordi det øger din puls og forbrænder kalorier. Desuden er cardio godt til, at forbedre dit helbred både fysisk og mentalt. Det kan nemlig reducere stress og give dig velvære og forøget livskvalitet.

Husk at starte roligt ud, hvis du ikke har trænet før, og øg gradvist din cardio-træning, så får en positiv oplevelse med det. Med tiden begynder mange at elske det, og gør det til en fast del af deres hverdag. Det kan derfor biddrage til en generelt mere holdbar sundere livsstil, at begynde med cardio. I sidste ende skal du starte op på noget, der gør dig glad og motiveret for at fortsætte.

styrketræning

Er styrketræning godt, hvis jeg vil tabe sig?

Styrketræning er dokumenteret til at være enormt effekt til fedtforbrænding, både imens du træner og efter din træning. Under restitutionen vil din forbrænding ligeledes være forhøjet, som hjælper dig til at forbrænde endnu mere energi i dagligdagen. Styrketræning vil også betyde, at du øger muskelmassen og når du har større muskelmasse, vil dit basale stofskifte være højere.

Udover vægttab er styrketræning en effektiv måde at gøre dig og din krop sundere på mange flere måder, da det styrker din krop, reducerer smerter og skavanker, forebygger stress, styrker dine knogler, forbedrer din balance, og giver dig større bevægelighed. Hvis du ikke allerede er i gang med at styrketræning, er det en god idé at komme i gang nu!

Hvad er den bedste diæt til vægttab?

Generelt er der ingen diæter, der som udgangspunkt er hensigtsmæssige at starte op på. Hverken low-carb, keto, atkins, stenalderkost, juicekur, 5:2-diæten eller andet er vejen frem, hvis det skal være holdbart og derfor er det også svært at argumentere for, hvilken diæti der er bedste til vægttab. Hvis du synes det er uoverskueligt at finde hoved og hale i det hele,  vil jeg altid hellere anbefale, at du tager kontakt til en sundhedsprofessionel, såsom en diætist, der kan hjælpe dig med at navigere i kost og sundhed, skabe holdbare sunde vaner, du trives i, og få hjælp til at tabe dig på en holdbar måde. 

Hvordan kan jeg tabe mig uden slankekur?

Mange tror desværre, at man skal være på slankekur for at tabe sig. Men det er bestemt muligt at tabe sig, uden du behøver at være på slankekure, diæter, kalorietælling eller andre restriktive levemåder. Jeg har personligt hjulpet mennesker med vægttab helt op til 80 kg, uden at de har været på slankekur. 

Et alternativ til stramme kure, regler og restriktioner er, at foretage små. effektive og realistiske ændringer i dine vaner, skridt for skridt, som over tid vil hjælpe dig til at tabe dig. Her kan du du eksempelvis øve dig på dine portionsstørrelser, og skabe opmærksomhed på hvor meget du spiser, og om du spiser fordi du er sulten, eller af andre årsager. Her kan du lære at arbejde med sult- og mæthedsignaler, spise langsommere og blive mere bevidst på din egen adfærd omkring mad.

En anden vigtig del er også, at få skabt struktur i sin kost, og få hjælp til at navigere i, hvad der er fordelagtigt at spise ift. hvem du er, hvad dine mål er og hvordan din hverdag hænger sammen. Mange vælger at få hjælp fra en diætist til, at skabe sunde og holdbare spisevaner, der også hjælper til at tabe sig. 

apps til vægttab

Hvad er de bedste apps til vægttab?

Mange der vil tabe sig, benytter kalorietæller apps, såsom LifeSum og MyFitnessPal. Det kan være effektivt, fordi man nøje kan følge med i, hvad man spise og hvor mange kalorier man får til hvert enkelte måltid. Samtidig er det også enormt krævende at tælle kalorier, fordi man hele tiden skal veje sin mad og tænke på mad. Det kan give et forstyrret forhold til mad og resultere i forstyrret spisning, med stort behov for kontrol. Generelt er det derfor ikke en god idé, at benytte kalorietæller apps til vægttab. 

Hvordan kan jeg holde vægten efter jeg har tabt mig?

Det kan være svært for mange at tabe sig, men studier viser, at det er endnu sværere for folk at vedligeholde vægttabet bagefter. For at holde vægten nede efter vægttab, er det nemlig vigtigt at opretholde en overvejende sund kost og regelmæssig fysisk aktivitet. 

Efter at have arbejdet med mange mennesker med livsstilsændringer, kan jeg sige, at noget af det vigtigste ift. holde vægten nede er, hvordan din tilgang har været til dit vægttab til at starte med. Hvis du har fundet en god balance til at starte med, hvor du trives og ikke føler du mangler noget, og samtidig har fundet en måde at være aktiv, som du er blevet glad for, og har lyst til at fortsætte med – så bliver det også helt automatisk noget, du har lyst til at fortsætte med. 

Det betyder også, at du skal finde en træningsrutine, der fungerer for dig, såsom styrketræning, cardio eller en kombination af begge. Samtidig er det vigtigt at du også får nok søvn, lærer at håndtere stress, og lærer ikke at bruge mad som en emotionel ventil. En diætist kan hjælpe dig med, at skabe et godt fundament for et vægttab, og give dig viden og værktøjer til, at finde ud af hvordan du kan fortsætte med livsstilen og dermed også holde dit vægttab. Det handler om at finde ud af, hvad der virker for dig, og passer til hvem du er, og hvordan du gerne vil leve dit liv. 

sult

Hvordan kan jeg tabe mig uden at føle mig sulten?

Mange oplever at være enormt sultne, når de går i gang med at tabe sig. Det kan der være flere årsager til, herunder din tilgang til vægttab, og selvfølgelig hvad og hvordan du spiser i løbet af dagen.

Hvis du gerne vil undgå at blive for sulten, er der nogle strategier, du kan følge:

Spis en varieret kost: Mange der taber sig, skærer en masse gode og mættende fødevarer fra. Husk at spise en kost, med plads til det hele, og gerne med grøntsager, proteiner, fuldkorn, frugt, og sunde fedtsyrer, der kan hjælpe dig til at holde dig mæt og tilfreds. 

Fibre holder dig mæt: Når du vælger fødevarer med højt fiberindhold, herunder fuldkorn og grøntsager, hjælper det dig til en øget mæthed, der varer længe. Vælg eventuelt fuldkornslogoet eller nøglehulsmærket, når du handler brød, pasta og lignende. 

Få proteiner til dine måltider: Sørg for at få noget protein til hvert måltid. Det er nemlig med til at øge mætheden og hjælpe dig med at føle dig godt tilpas. Proteiner får du fra fisk, kød, mejeriprodukter og bælgfrugter (bønner, linser, mm.)

Springer du måltider over?: Når man skal tabe sig, kan det være indbydende at springe et måltid over og spare på kalorierne. Men det er sjældent hensigtsmæssigt, da det ofte kan resultere i overspisning senere på dagen. Spis regelmæssigt, og når du er sulten, og lær at mærke efter din krop, så du stopper med at spise inden du ender i med at overspise. 

Husk at drikke vand: Det er en god idé at have en vandflaske med sig i løbet af dagen, så du husker at holde dig hydreret. Mange får en oplevelse af sult eller føler sig trætte, selvom de i virkeligheden bare er tørstige. Hydrering er vigtig, og kan hjælpe dig med at føle dig glad, tilfreds og appetitregulerende. 

Skab bevidsthed: Er du bevidst om du egentlig er sulten, eller det er appetit? Mange blander sultfølelse og appetit sammen. Man kan sagtens have appetit, selvom man reelt set ikke er sulten. 

Sæt din søvn i høj prioritet: Det er vigtigt at få sovet rigeligt. Manglende søvn og øget stress, kan føre til impulsive handlinger, såsom overspisninger og ubevidst snacking, hvor man ender med at spise over hele dagen, uden man nødvendigvis reelt set er sulten. Mærk efter om du er sulten, eller du faktisk bare er træt, stresset eller ked af det, inden du begynder at spise. Her kan du først overveje, om du kan imødekomme dette på andre måder end med mad. 

Få hjælpe fra en professionel: Få hjælp fra en veluddannet sundhedsperson, der kan hjælpe dig med din sundhed. Eksempelvis kan en diætist hjælpe dig med, hvordan du kan tabe dig og få en sundere livsstil, uden du føler dig sulten hele tiden. 

Hvordan kan jeg tabe mig efter graviditet?

Efter en graviditet kan man længes efter at få sin krop tilbage. Derfor går mange også i gang med at tabe sig, men det kan hurtigt blive en uoverskuelig opgave. Her er nogle gode råd til dig, der gerne vil tabe dig efter graviditeten:

Vær realistisk: Sæt ikke urealistiske mål hvor du skal tabe dig for hurtigt, og derfor spiser for lidt især ikke hvis du ammer. Du har behov for energi og næring, og det har dit barn også. Samtidig har du også behov for energi og overskud til din rolle som mor, som altid er en krævende rolle. Det er vigtigt at sætte realistiske mål og være tålmodig, og acceptere at det kan tage lidt tid at få sin krop tilbage, efter en graviditet, og jeg forstår godt at det kan være lettere sagt en gjort. Men vær god mod dig selv – du har trods alt skabt og båret et barn i 9 måneder. 

Start med dine vaner: Mange tager på under graviditeten, fordi de får indarbejdet nogle vaner, der giver et større energiindtag i løbet af dagen, og dermed øger vægten. Derfor anbefaler jeg, at du starter med, at få indarbejdet nogle mere hensigtsmæssige vaner, et lille skridt ad gangen. Skriv ned, hvad du gerne vil ændre på, og start med lidt ad gangen, så det bliver overskueligt og realistisk at ændre på. Helt naturligt vil det have medindflydelse på et vægttab. 

Få styrketræning ind i hverdagen: Start op med noget stille og rolig motion og eventuel styrketræning, der kan hjælpe dig med at få kontakt til din krop igen. Rådfør dig eventuelt med en personlig træner, der kan hjælpe dig med at dette, så du får en sikker og effektiv fremgang. 

Mærk din krop: Jeg vil også anbefale, at du lytter til din krop og er opmærksom på den, så du kan reagere på signalerne den sender. Det er helt normalt at blive træt og stresset med et lille barn, der konstant kræver din opmærksomhed. Derfor har du også meget lidt fokus på dig selv og din egen krop. Hvis vægttabet bliver for uoverskueligt, så synes jeg du skal overveje at sætte målsætninger på pause, indtil overskuddet vender tilbage – eller i så fald acceptere, at du må gøre hvad du kan. 

Dit barn og dig selv er vigtigst: Vægttab bør aldrig være det primære fokus, hvis du lige har født. Her er det vigtigste at holde en fornuftig, næringsrig og balanceret kost, så både du og din baby kan få de næringsstoffer I har brug for. 

Søg hjælpe fra en professionel: Rådfør dig med en diætist, hvis du er i tvivl. En diætist kan hjælpe dig med at skabe en realistisk plan, der imødekommer din situation, og tager højde for din unikke behov og målsætninger. 

Har du behov for hjælp til at tabe dig?

Mange søger hjælp til vægttab og en sund livsstil. Her kan du overveje at hyre en personlig træner og klinisk diætist, der både kan hjælpe dig med at få indarbejdet sunde vaner, kost og træning, som du har lyst til at forsætte med.

Læs om vores vægttabsforløb. Vi har også andre behandlinger, som du muligvis kan være interesseret i. Vi tilbyder også en gratis prøvetime med en personlig træner hos Knaap.

.

Slide 1

Få hjælp til at komme igang med en sundere livsstil

Vi hjælper med kostvejledning, personlig træning og vanecoaching. Start med en uforpligtende prøvetime.

5/5 stjerner basereret på +100 anmeldelser

Tak for du læste med!

Daniel Knaap

cand.scient klinisk ernæring, statsautoriseret diætist, personlig træner og vanecoach

Har du spørgsmål?
Så kontakt mig på kontakt@knaap.dk

Kunne du tænke dig at få besked, når næste opslag kommer ud?
Så kan du klikke her og følge med på vores instagram!

Tilbage til artikler